Програма ЗНО-2022: на що варто звернути увагу?

    Готуємо до ЗНО/НМТ/ДПА та поглиблюємо шкільні знання учнів 5-11 класів!


    Досягаємо максимальний прогрес в знаннях для кожного учня в атмосфері взаєморозуміння!

    Працюємо аудиторно (м. Київ, метро Мінська, метро Харківська) та онлайн.

    Для отримання консультації залиште заявку на сайті.


    📝 Підготовку до ЗНО з будь-якого предмету варто розпочинати із Програми, що розміщена на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

    ‼️ Ретельно вивчивши цей документ, ти краще розумітимеш, як проходитиме ЗНО і що саме тобі потрібно вивчити, щоб якнайкраще його скласти.

    👉 Відвідай сайт УЦОЯО https://testportal.gov.ua/ та переглянь програми із предметів ЗНО, які плануєш складати.

    ✍️ На цьому ж сайті ти можеш переглянути демонстраційні варіанти ЗНО з української мови і літератури та ЗНО з математики.

    ✔️ Відкривши програму, зверни увагу на теми, що виносяться на ЗНО та вимоги до рівня знань учасників тестування. У деяких програмах компетентності розділені за рівнями – рівень стандарту і профільний рівень та тільки профільний рівень (ЗНО з математики).


    Детальніше про підготовку до ЗНО з Академікою можна прочитати тут ☺️



    ✔️ Програма ЗНО-2022 з української мови і літератури містить перелік творів 📚, зміст яких потрібно знати на ЗНО.

    ✔️ Крім того, у Програмі ЗНО-2022 з української мови і літератури ти знайдеш перелік слів із нормативним наголосом, які обов’язково трапляться тобі у тестуванні. На ЗНО з української мови не потрібно знати правильне наголошення усіх слів, вивчи ті, що передбачені Програмою ЗНО-2022.

    ⚔️ Із Програми ЗНО з історії України можна дізнатися, які історичні дати, пам’ятки та персоналії, потрібно знати та вміти візуально розпізнавати, у яких історичних термінах та поняттях орієнтуватися.

    🇬🇧 У Програмі ЗНО з англійської мови представлені не лише граматичні, а й лексичні теми. Детально описана й відносно нова вимога програми з іноземної – аудіювання, тобто розуміння мови на слух. Згідно з Рекомендаціями з мовної освіти, завдання складаються з рівня В1 і В2.

    🌍 Програма ЗНО-2022 з географії містить перелік усіх географічних об’єктів, розташування яких потрібно вміти знаходити на картах. Крім того, точно вказано задачі, із яких тем можуть трапитися у тестуванні.

    ✔️ Програми ЗНО з біології, хімії та фізики мають схожу структуру. Із них ти можеш дізнатися про базовий зміст навчального матеріалу, який потрібно вивчити для складання тесту, а також вимоги до результатів навчання і предметних вмінь.

    Пам’ятай, програма ЗНО-2022 – важливий документ, що допоможе тобі якнайкраще спланувати свою підготовку.

    Марта-Марія Костів