7 фільмів, у яких ти легко знайдеш приклад для твору на ЗНО

    Готуємо до ЗНО/НМТ/ДПА та поглиблюємо шкільні знання учнів 5-11 класів!


    Досягаємо максимальний прогрес в знаннях для кожного учня в атмосфері взаєморозуміння!

    Працюємо аудиторно (м. Київ, метро Мінська, метро Харківська) та онлайн.

    Для отримання консультації залиште заявку на сайті.


    🎥Якщо ти вважаєш, що перегляд фільмів та серіалів на Netflix ніяк не допоможе тобі на ЗНО, то це не зовсім так!

    🤫 Не секрет, що максимальна кількість балів за власне висловлення складає 20 балів, тобто майже 20% від загального результату.


    👉 Одна із складових твору – наведення прикладів, що підкріплюють тезу. Якщо ти не можеш підібрати доречного прикладу з літератури, звертайся до інших видів мистецтв. Наприклад, кінематографу! 🎬

    А поки ти в передчутті нових фільмів рекомендуємо переглянути статтю Як написати власне висловлення на ЗНО з української мови на максимум? Там наші викладачі поділяться корисними порадами та успішними стратегіям написання твору на найвищий бал!

    Зберігай цю підбірку фільмів, що можуть стати прикладами для висвітлення найрізноманітніших проблем твору ⤵️

    1️⃣ Проблема «Сім’я і дитинство»
    ➡️ «Крістофер Робін»

    «Крістофер Робін»

    Всі ми пам’ятаємо мультик про милого ведмедика Вінні Пуха та його друга Крістофера Робіна. Минуло досить багато часу, Крістофер уже виріс, працює в офісі, має дорослі проблеми. Та одного разу він знову занурюється в дитинство, зустрівши друга з минулого. Перед ним постають нові виклики життя.

    2️⃣ Проблема «Справедливість, правосуддя»
    ➡️ Вбивство в «Східному експресі»

    Вбивство у Східному експресі

    Чи можна точно сказати, що людина винна і має бути покарана за скоєний злочин? Цей фільм доводить, що правосуддя – дуже неоднозначна річ, а закони можна застосувати далеко не у всіх випадках.


    Детальніше про підготовку до ЗНО з Академікою можна прочитати тут ☺️


    3️⃣ Проблема «Людина і наука»
    ➡️ «Інтерстеллар»

    Інтерстеллар

    Для любителів sci-fi жанру підійде цей космічний фільм. Подорожі за межі галактики, нові дослідження і одне питання: «Чи зможе людство жити серед зірок?».

    4️⃣ Проблема «Краса і багатство мови»
    ➡️ «1000 слів» з Едді Мерфі

    «1000 слів» з Едді Мерфі

    Чи задумувались ви про те, скільки слів говорите в день? А якщо зробити обмеження у 1000 слів і ще й на все життя… Жах! А головний герой фільму це відчув на собі 🙂 За такої пригоди, він розумів цінність кожного слова і що обдумане їх використання допоможе розібратись у важливих речах.

    Поспішай записатись на Онлайн – курс “Власне висловлення на максимум” і напиши ЗНО з Української мови на 200 балів!

    5️⃣ Проблема «Патріотизм»
    ➡️ «Захар Беркут»

    «Захар Беркут»

    У цьому випадку ти можеш використати однойменну повість Івана Франка або ж звернутися до українсько-американської екранізації Ахтема Сеїтаблаєва та Джона Вінна. Але обов’язково запам’ятай, що повість відрізняється від фільму! Різні акценти (взяти хоча б головного героя – Захар Беркут VS Максим Беркут) та упущення багатьох деталей у фільмі.

    6️⃣ Проблема «Щастя, свобода, творчість»
    ➡️ «Август Раш»

    «Август Раш»

    Фільм про талановитого хлопчика з притулку, який намагається знайти своїх батьків за допомогою музики. До речі, з цієї стрічки можна також взяти приклад для розкриття проблеми «Сім’я і дитинство».

    7️⃣ Проблема «Кохання»
    ➡️ «Ла-Ла Ленд»

    Ла-ла-ленд

    Фільм розповідає історію кохання піаніста та акторки, які зустрічаються на шляху до власних мрій. Це дуже цікава стрічка, яка спонукає задуматиcь про те, як би ти вчинив на місці головних героїв.

    ‼️Важливо‼️

    Використовуючи приклад з кінематографу, потрібно вказувати ім’я і прізвище режисера, назву стрічки та імена персонажів, які фігуруватимуть в подіях, що ти описуєш.

    7 фільмів для власного висловлення