6 книжок для ефективного навчання

    Готуємо до ЗНО/НМТ/ДПА та поглиблюємо шкільні знання учнів 5-11 класів!


    Досягаємо максимальний прогрес в знаннях для кожного учня в атмосфері взаєморозуміння!

    Працюємо аудиторно (м. Київ, метро Мінська, метро Харківська) та онлайн.

    Для отримання консультації залиште заявку на сайті.

    Часом ми відчуваємо у собі сили здійснити прорив у навчанні: ми прагнемо скласти ЗНО на 200, отримати високу оцінку в школі, вдало написати ДПА з математики. Проте іноді нам не вистачає невеликого поштовху, допомоги та підказки. Саме тому ми створили для вас підбірку із 6 книг, які допоможуть зрозуміти, як організувати власне навчання, щоб досягти високих результатів.

     

    Уроки без мороки

    1. “Уроки без мороки. Хороші оцінки без зайвих страждань” Барбара Оклі, Терренс Сейновскі, Елістер Макконвіл

    Книга від авторів популярного курсу “Навчитися вчитися” написана для школярів, які хочуть покращити свої знання та оцінки в школі. У книзі зібрано чимало корисних технік та порад про те, як навчатися швидко, ефективно і просто. Кожен розділ пропонує відразу застосовувати здобуті навички, вчить фокусуватися на важливому та пригадувати прочитане. Ця книжка також особлива тим, що автори пояснюють – просто та доступно – як працює наш мозок, як ми мислимо та як запам’ятовуємо. У книжці ви знайдете багацько порад про те, як вчити матеріал, як правильно і з користю відпочивати, а також як складати іспити. Ця книга – справжній mustread для тих, хто прагне скласти ЗНО на високі бали або хоче бути завжди на висоті під час контрольних та самостійних робіт.

    Засіло в голові. Наука успішного навчання

    2. «Засіло в голові. Наука успішного навчання» Пітер Браун, Марк Макденіел, Генрі Редіґер

    Якщо ви прагнете глибше розібратися у техніках ефективного навчання, зрозуміти що допомагає нам добре вчитися, а що навпаки відкидає нас назад , тоді ви обов’язково маєте познайомитися із книжкою “Засіло в голові”. Автори книги – когнітивні психологи, які присвятили свою кар’єру вивченню питання “як потрібно навчатися”. На прикладі життєвих ситуацій людей різних професій, а також численних досліджень автори показують, яку неймовірну силу має пригадування інформації, інтервальне навчання та чергування. Окрім того, вони розвінчують міфи, які глибоко засіли у нашій свідомості і не дають досягати високих результатів у навчанні. 


    Детальніше про підготовку до ЗНО з Академікою можна прочитати тут ☺️


    Пам’ять без обмежень. Потужні стратегії запам’ятовування

    3. «Пам’ять без обмежень. Потужні стратегії запам’ятовування» Кевін Горслі

    Напевно, у кожного із нас хоча б раз з’являлася думка про те, що у нас погана пам’ять і дірява голова, чи ми дуже засмучувалися, коли у важливі моменти забували якусь інформацію. Завдяки книзі Кевіна Горслі ви не лише позбудетеся цих шкідливих думок, але й навчитеся багатьом технікам, які допомагають запам’ятати інформацію на довго і почуватися впевненим під час екзаменів та контрольних.

    Прогулянка Місяцем з Ейнштейном. Мистецтво запам'ятовування

    4. «Прогулянка Місяцем з Ейнштейном. Мистецтво запам’ятовування» Джошуа Фоєр

    Іноді здається, що чемпіони по запам’ятовуванню – це супермени, які наділені надзвичайними здібностями, і нам ніколи не досягти таких вершин. Книга Джошуа Фоера покликана переконати вас у зворотному. Історія звичайного хлопчини, який, як і всі ми, постійно щось забував, вирішив провести невеликий експеримент і … став чемпіоном США із запам’ятовування! Ця книжка – це не простий набір порад та технік. Це захоплююча історія про те, як пізнати можливості нашої пам’яті та відкрити у собі суперсилу до запам’ятовування! 

    Скетчноутинг. Посібник із візуалізації ідей

    5. “Скетчноутинг. Посібник із візуалізації ідей” Майк Роде

    Цей яскравий та цікавий посібник про візуальні нотатки стане справжньою знахідкою, адже навчить вас швидко та наочно занотовувати інформацію, а також краще та детальніше її запам’ятовувати. І невеликий спойлер: для цього не потрібно вміти малювати 😉

    7 звичок високоефективних підлітків

    6. “7 звичок високоефективних підлітків” Шон Кові

    Ніщо так не допомагає зробити прорив у навчанні, як вміння самоорганізації. Тому вам обов’язково стане у нагоді книга Шона Кові “7 звичок високоефективних підлітків”.  Наший успіх надзвичайно залежний від наших звичок. Тому ефективні звички ведуть до високих результатів. І ця книга допоможе вам дійти із того місця, де ви є зараз, туди, де ви хочете бути.

    Чи знали ви, що у навчанні важливо не лише засідати за підручники, але й якісно відпочивати? Тому пропонуємо вам декілька книжок для цікавого та натхненного читання, після яких ви повернетеся до навчання сповнені сил та енергії!

    • “Енциклопедія неуків, бунтівників та інших геніїв” Пуї Жан-Бернар, Блох Серж, Бланшар Анн
    • “З Ейнштейном у рюкзаку” Бачинський Андрій
    • “Джордж і таємний ключ до Всесвіту” та інші книжки серії Гокінґ Стівен, Гокінґ Люсі

    Іванна Похиль,
    методист освітнього центру “Академіка”