Як читати по одній книзі щотижня?

    Готуємо до ЗНО/НМТ/ДПА та поглиблюємо шкільні знання учнів 5-11 класів!


    Досягаємо максимальний прогрес в знаннях для кожного учня в атмосфері взаєморозуміння!

    Працюємо аудиторно (м. Київ, метро Мінська, метро Харківська) та онлайн.

    Для отримання консультації залиште заявку на сайті.

    Це набагато простіше, ніж ти думаєш:grin:

    1) Як встигнути?

    Завдання прочитати товсту книгу за один тиждень може виглядати страшнувато🤪

    Як впоратись із цим завданням? Поділи звичайну кількість сторінок на шість днів (один день – відпочинок для голови). Середня за обсягом книга має близько 300 сторінок. Отже, потрібно не більше 5 годин в тиждень, щоб її прочитати. Це всього лиш 45 хвилин на день, 1/20 від того, скільки ти спиш

    2) Коли встигнути? Крок за кроком

    Читай в будь-який момент, коли з’являється можливість. Уранці під час сніданку, перед сном, замість серіалу і соцмереж. Просто завжди бери книгу з собою, у сумочку, в рюкзак, тримай під рукою на столі. Не прагни одержувати інформацію великими порціями.

    3) Де встигнути? Скрізь!

    У метро, в потязі, у кафе чи парку. До речі, читання в транспорті навчить тебе краще зосереджуватися і не звертати увагу на попутників у маршрутці або задуху у вагоні метро. Коли читання перетвориться на звичку, мозку буде набагато легше включатися у процес і не відволікатися.


    Детальніше про підготовку до ЗНО з Академікою можна прочитати тут ☺️


    4) Грамотно обирай книгу.

    Берись за те, що цікаво саме тобі. Пам’ятай про правило 50 сторінок, згідно з яким, якщо книга не цікава на початку, то навряд вона стане цікавою потім.

    5) Як читати швидше?

    • Не варто промовляти слова в голові.
    • Уникай «повернень». Ми часто несвідомо повертаємося очима назад чи зупиняємося на слові, яке щойно прочитали. Це дуже гальмує процес.
    • Починай читати книгу з передмови, щоб зрозуміти, де знаходиться потрібна інформація.
    • Читай спершу авторський текст, а потім коментарі. Пояснення внизу сторінки дуже шкодять швидкочитанню, створюють мішанину в голові, відволікають. Варто спершу вловити суть, а потім заповнювати лакуни в сприйнятті деталей.

    ⠀І найголовніше! У спробах читати книги по одній в тиждень, не варто гнатися за кількістю, читай для свого задоволення. Те, що подобається:wink: